Filmbijeenkomsten - data en titels 2018 volgen nog

Met toelichting uit de 'Movies Watcher's Guide to Enlightenment' van David Hoffmeister.

De 'Movies Watcher's Guide to Enlightenment' van David Hoffmeister neemt je stap voor stap mee in het genezingsproces van je denkgeest d.m.v. het bekijken van speciaal daartoe uitgezochte spirituele films. Ze biedt de mogelijkheid om via identificatie met de hoofdrolspelers en hun drama’s, heel gericht diverse blokkades tegen het gewaarzijn van ons ware Zelf (zoals angst, jaloersheid, agressie, depressie en allerlei beperkende overtuigingen en concepten etc) onder ogen te zien en op een bevrijdende manier te doorleven. 


 

 

 

 

Praktische informatie:

Alg        Maandelijks op zondagmiddag en/of avond
Data:     2/10 (14-17u) Lucy; 13/11 (14-17u) Being there
              O
verige data en titels volgen nog.
Tijd:       's middags (14-17u, koffie/thee v.a.13.45) en/of  's avonds (19-22u, koffie/thee v.a.18.45)
Kosten:  vrijwillige bijdrage, richtbedrag € 5,- p.k. Max 7 personen.
Plaats:   Graaf Janlaan 133, Amersfoort (zie kaartje onder 'contact'.)
              Parkeren is gratis, Amersfoort CS is een klein kwartiertje lopen.

Being there!

Thema’s: No people pleasing, verdedigingsloosheid, projectie, goddelijke voorzienigheid, oordeelloosheid, onschuld, niet hechten aan vorm, bewust zijn van dromer-zijn, ontwaken

Regisseur: Hal Ashby

Acteurs: Peter Sellers, Shirley McLaine

Samenvatting:

In deze klassieke film uit 1979 is de hoofdfiguur, Chance de tuinman, een voorbeeld van wat het betekent in goddelijke voorzienigheid te leven, zonder enig benul wordt er perfect voor hem gezorgd. Chance leeft in een niet-oordelende staat, bekijkt de wereld als door de onschuldige ogen van een kind en wordt geleid door de geest van zachte vriendelijkheid en liefde.

Ware liefde is onschuldig en voorbij aan de oordelen van de wereld. Onschuld is voorbij  aan angst en willen, want het bevat alles in zichzelf. Leven is niets meer dan een ‘state of mind’. Ook de slotscene van de film reflecteert dit thema van geest over materie. In verdedigingsloosheid ligt onze veiligheid, en dit thema wordt helder verbeeld in de gelijkenis van deze onschuldige, sympathieke, eenvoudige tuinman.